MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Vanderstraeten zet hoog in op algemeen welzijn

Category: Building

Door de zeer snelle groei die algemeen aannemer Vanderstraeten NV de laatste jaren realiseert, stijgen zowel het aantal projecten als het aantal lopende werven en bijgevolg ook het aantal medewerkers. Hierdoor voelde Vanderstraeten NV de nood aan een uitbreiding van hun bestaande kantoorgebouw te Lummen.

Er werd beslist een bijkomende vleugel te bouwen met circa 1200 m² aan kantoorruimte en vergaderzalen. Aangezien Vanderstraeten NV, naast de professionele ontwikkeling, eveneens hoog inzet op het algemeen welzijn van hun medewerkers, wordt er ook geïnvesteerd in een fitnessruimte.

Voor de opbouw van zowel de HVAC- als de sanitaire installatie kreeg Benvitec het vertrouwen van Vanderstraeten NV.

De verwarming en koeling van het gebouw worden gerealiseerd door een combinatie van vloerverwarming/-koeling, betonkernactivering en ventilo-cassettes. Ventilatie gebeurt door luchtgroepen met een hoog recuperatierendement.

In samenwerking met onze partner Iftech wordt de warmte- en koudeproductie gerealiseerd door een geothermische installatie van het type KO/R (koude-opslag/recirculatie) met warmtepomp.

De opvallende moderne vormgeving werd ontworpen door architectenbureau NV Styfhals & Partners.
IR. P. Poelmans Studiebureau staat in voor het ontwerp van een ecologische en laag energetische technische installatie voor dit gebouw met bijzondere uitstraling.

De gebouwen zullen tegen het zomerverlof 2018 in gebruik worden genomen.

 

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed