MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Nieuw Kantoorblok Van Havermaet

Category: Piping

De Limburgse constultant-en accountantgroep Van Haevermaet & Groeneweghe breidt zijn huidige kantoor in Hasselt (het gerenoveerde kasteel Ter Poorten) uit met een knappe nieuwbouw. Deze uitbreiding gaat gepaard met een moderne HVAC (heating, ventilation, and air conditioning) installatie die toepassing van het Jaga Klima Canal systeem perfect in de vloer geïntegreerd werd.

Nieuw kantoorblok

Van Havermaet bouwt het nieuwe kantoorblok om zijn diensten in Limburg verder te verankeren. Het telt twee verdiepingen en sluit via een glazen verbindingsgang aan op het bestaande kasteel. Vanaf mei zal de totale kantooroppervlakte 1685 m² bedragen ,wat goed is voor 62 werkplekken. Daarnaast wordt het kasteelpark heraangelegd( met extra parkeerplaatsen) en een polyvalente ruimte uitgebreid om er voortaan personeel en klanten ondernemers te kunnen opleiden. Di Gregorio & partners stond in voor het ontwerp, dat zich toespitst op het creëren van een intrigerende harmonie tussen en nieuwbouw ,kasteel en park.

HVAC installatie

Om steeds een comfortabel binnenklimaat te kunnen garanderen, wordt de nieuwbouw uitgerust met een complete HVAC installatie. In de vloer is het Jaga clima canal systeem, dat zowel kan verwarmen en koelen, toegepast en de installatie is opgesplitst in verschillende kringen om overal het gewenste binnenklimaat te kunnen creëren. Het concept zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik en heeft de nodige aandacht voor geluid en licht onderstreept Theo Vandueren van de HVAC afdeling van Benvitec (BTS).

 “Een strak ingericht kantoor met veel grote glaspartijen en een zeer open inrichting kan immers ventilatieroosters en andere storende elementen immers best missen”

De ventilatie is voorzien van een recuperatiesysteem uitgerust met na verwarming en koeling. De hier toegepaste P3 kanalen (voor geïsoleerde lucht transport kanalen) worden bij Benvitec in de werkplaats samengesteld en voorgemonteerd. De kanalen zijn vervaardigd uit 20 tot 50mm dikke PIR isolatie, aan beide zijden voorzien van een aluminium laag. Het isolatiemateriaal zelf wordt overigens geproduceerd middels het gepatenteerde Hydrotec systeem dat beantwoord aan de strengste milieunormen.

Benvitec verdeeld een heel gamma van luchtkanalen met toebehoren aan de vakman in België. In feite kunnen we voor iedere toepassing het geschikte kanaal aanbieden, gaande van de geïsoleerde en esthetisch verantwoorde standaard oplossing over buitenkanalen tot zelfreinigende kanalen met antibacterieel effect.

Onze Forair P3 kanalen bieden vele voordelen zoals thermisch geïsoleerd, luchtdicht, energie besparend, hygiënisch , voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften, goede akoestische eigenschappen, zeer licht, lange levensduur, lage transport kosten, bieden het gepaste kanaal voor elke toepassing, etc. ….. klinkt het op het Benvitec hoofdkantoor te Beringen.

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed