MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Molenhoek

Category: Building

Na een succesvolle samenwerking voor het project Felix Brouwers (69 assistentiewoningen) te OLV-Waver, kiezen zowel Cornerstones als Vanhout opnieuw voor Benvitec Building voor de realisatie van zowel de sanitaire als de HVAC-installatie voor hun nieuw project te Lanaken.

Cornerstones is projectontwikkelaar in de zorgsector en realiseert het nieuwbouwproject Molenhoek te Lanaken (bestaande uit 65 assistentiewoningen).
Hoofdaannemer Vanhout staat in voor de uitvoering van het project binnen een zeer strakke planning.

Met 2 centrale stookplaatsen worden warmtestations gevoed, die via vloerverwarming zorgen voor een aangename temperatuur in de assistentiewoningen. Deze warmtestations zorgen per flat ook voor de productie van sanitair wam water. Via de warmtestations wordt de verbruikte thermische energie alsook het waterverbruik geregistreerd, waardoor een volledig automatische afrekening van deze verbruiken mogelijk is.
In iedere assistentiewoning bevindt zich een binnenunit in de leefkamer die vanuit een VRV-installatie zorgt voor een topkoeling in de flats. Een extra elektrische radiator zorgt er voor dat op ieder moment een snelle opwarming of een hogere temperatuur in de badkamer gerealiseerd kan worden.
Een individuele ventilatie-unit zorgt voor de nodige luchtverversing in de assistentiewoningen.
De sanitaire installatie wordt op maat en naar keuze van de bewoner ingericht met toestellen volgens de regelgevingen en de aanbevelingen van het Centrum voor Toegankelijkheid.

Oplevering van het project is voorzien einde oktober 2017.

Nieuwscategorie├źn

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed