MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Milieuvriendelijke technieken bij Vanderstraeten

Category: Building

Het nieuwe gebouw van het bouwbedrijf Vanderstraeten in Lummen staat sinds de renovatie en de bouw van een nieuwe vleugel bekend als het architecturale hoogtepunt in de Europawijk. Het indrukwekkende interieur sluit daar naadloos bij aan. Bovendien werd de bijbouw op een energiezuinige manier geplaatst, met het oog op een duurzame toekomst.

Vanderstraeten vertrouwde aan Benvitec de opbouw toe van zowel de HVAC als de sanitaire installatie. De verwarming en de verkoeling van het gebouw worden gerealiseerd door een combinatie van vloerverwarming- en koeling, betonkernactivering en ventilo-cassettes. De nodige ventilatie gebeurt door luchtgroepen met een hoog recuperatierendement.

In samenwerking met onze partner Iftech wordt de warmte- en koudeproductie gerealiseerd door een geothermische installatie van het type KO/R met warmtepomp. Deze milieuvriendelijke technieken zetten we verder ook in bij de renovatie van het bestaande gebouw.

Vanderstraeten is dankzij onze technieken niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen, en zet zo grote stappen richting een volledig energieneutraal kantoor.

Bekijk hier het artikel van Limburg Bouwt 

Nieuwscategorie├źn

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed