MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Liefkenshoektunnel brandveiliger dan ooit

Category: Piping

Brandveiligheid is uiterst belangrijk, en ook de gebruikers van de Liefkenshoektunnel kunnen daar steeds op rekenen. Toch waren de bluspompinstallaties na meer dan 30 jaar aan vernieuwing toe. We vervingen de vier pompen en installeerden het bijhorende leidingwerk.

De tunnel beschikt over 2 bufferbekkens die zich boven de tunnel bevinden en een enorme hoeveelheid water herbergen. Zodra we de bluspompen vernieuwd hadden, konden we ook nieuwe aanzuigfilters en doorvoeren plaatsen. Dit laatste werd overigens gerealiseerd op 5m diepte via de buitenzijde van de betonnen bekkens.  De werken mochten op geen enkel ogenblik de brandveiligheid van de tunnel in gevaar brengen, waardoor we werkten volgens een erg strakke planning. In combinatie met de krappe doorgangen in de tunnelkokers, beschrijven we deze werken vaak als een echt huzarenstukje.

Ondertussen heeft de Antwerpse brandweer de nieuwe pompen uitvoerig getest, en hebben ze bewezen dat de vernieuwde installatie zorgt voor een tunnel die brandveiliger is dan ooit. Tijdens de blusoefening werd bevestigd dat de vier nieuwe pompen op slechts één minuut tijd tot wel 12.000 liter water kunnen voorzien.

Ben jij ook op zoek naar een optimale brandveiligheid? Aarzel dan niet om ons te contacteren, zodat we samen kunnen bekijken wat onze diensten voor jou kunnen betekenen.
 

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed